Documentation Center Bergen-Belsen Memorial

Details
Share
Documentation Center Bergen-Belsen Memorial

At almost 200 meters long, the Documentation and Information Center at Bergen-Belsen Memorial, which is made almost entirely of concrete, is an unusual structure. There are two paths through the Documentation Center: one is an open passageway or “stony path” that leads directly to the grounds. The second leads visitors to the exhibition rooms, which document the history of the site from prisoner of war camp to concentration camp.


Client: Stiftung Niedersächsische Gedenkstätten
GFA: 4,900 m²
Competition: 02/2003, 1st prize
Completion: 10/2007

Awards: BDA-Prize Lower-Saxony 2009
State of Lower Saxony Prize for Architecture 2008
Museum Prize Lower-Saxony 2009
Photographer: Klemens Ortmeyer, Stephan Falk

Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6